& iPage Coupon
  • CSS DĚČÍN
    Potřebujete pomoc, jste v nouzové životní situaci? Nevíte si rady? Jsme profesionální tým zaměstnanců CSS a postaráme se o Vás nebo o Vaše blízké.
  • CSS DĚČÍN
    Azylový dům pro muže a matky s dětmi v Řecké 1216/19 Děčín VI. poskytuje ubytování a sociální poradenství matkám a otcům s nezletilými dětmi, těhotným ženám a mužům bez střechy nad hlavou.
  • CSS DĚČÍN
    PS se sídlem Krásnostudenecká 104a poskytuje služby terénní a ambulantní zaměřené na podporu klienta v domácím prostředí
  • CSS DĚČÍN
    DOZP se sídlem v ulici Krásnostudenecká 1525/30 (přechodně od 02/2021). Domov pro osoby se zdravotním postižením umožňuje dospělým lidem s mentálním postižením žít v bezbariérovém zařízení s malou kapacitou.
  • CSS DĚČÍN
    Děčínské doléčovací centrum – následná péče se sídlem ve Fügnerově 665/18 Děčín I je odborné pobytové a ambulantní zařízení v oblasti drogové problematiky.
  • CSS DĚČÍN
    Domov pro seniory na Kamenické 755/195 v Děčíně II poskytuje pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby.

Nový sociální automobil bude sloužit zdravotně postiženým

Vytvořeno: pondělí 29. duben 2024 14:07
 
IMG 6443
Služby pro osoby se zdravotním postižením, které poskytuje Centrum sociálních služeb Děčín, příspěvková organizace, se mohou pyšnit novým, tzv. sociálním automobilem. Ten získala organizace v rámci speciálního projektu agentury Kompakt. Je postaven na zcela jednoduché, ale významné myšlence. Firmy a společnosti daného regionu se zakoupením reklamní plochy na automobilu podílí na jeho pořízení. 
Slavnostní předání se uskutečnilo 26. dubna 2024 v prostorech Denního stacionáře Domino na Starém Městě za účasti sponzorů, představitelů města a organizace. 
„Kvůli náročné finanční situaci v sociálních službách není vozový park pečujících organizací mnohdy dostačující.  Tato zařízení pak mohou získat nové auto často prostřednictvím charity či sponzorství, což ale nepřichází každý den, proto jsme se rozhodli vzít situaci do svých rukou a nějak pomoci těm, kteří to skutečně potřebují,“ uvádí Miroslav Káninský, jednatel společnosti Kompakt s.r.o. 
„Sociální služby se do jisté míry dotýkají životů nás všech. Je úžasné, kolik lidí je ochotných podílet se na této ušlechtilé myšlence a přispět na dobrou věc,“ řekl primátor statutárního města Děčín Jiří Anděl. „Děkujeme všem, kteří svým dílem k získání automobilu přispěli. Velmi si vážíme i toho, že velké množství sponzorů se do projektu zapojuje opakovaně,“ doplnila náměstkyně primátora pro sociální oblast Anna Lehká. „Nový vůz bude sloužit potřebám našich zdravotně postižených. Není to první vůz, který naše organizace touto cestou získala. Velmi děkujeme všem, kteří se na jeho pořízení podíleli,“ zakončila za organizaci její ředitelka Jana Skalová.
 
Služba byla podpořena Ústeckým krajem.

 

  logo decin     logo mpsv     logo uk     logo mzcr     logo sz     logo dalsi