& iPage Coupon
  • CSS DĚČÍN
    Potřebujete pomoc, jste v nouzové životní situaci? Nevíte si rady? Jsme profesionální tým zaměstnanců CSS a postaráme se o Vás nebo o Vaše blízké.
  • CSS DĚČÍN
    Azylový dům pro muže a matky s dětmi v Řecké 1216/19 Děčín VI. poskytuje ubytování a sociální poradenství matkám a otcům s nezletilými dětmi, těhotným ženám a mužům bez střechy nad hlavou.
  • CSS DĚČÍN
    PS se sídlem Krásnostudenecká 104a poskytuje služby terénní a ambulantní zaměřené na podporu klienta v domácím prostředí
  • CSS DĚČÍN
    DOZP se sídlem v ulici Krásnostudenecká 1525/30 (přechodně od 02/2021). Domov pro osoby se zdravotním postižením umožňuje dospělým lidem s mentálním postižením žít v bezbariérovém zařízení s malou kapacitou.
  • CSS DĚČÍN
    Děčínské doléčovací centrum – následná péče se sídlem ve Fügnerově 665/18 Děčín I je odborné pobytové a ambulantní zařízení v oblasti drogové problematiky.
  • CSS DĚČÍN
    Domov pro seniory na Kamenické 755/195 v Děčíně II poskytuje pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby.

Vydařený měsíc plný zážitků s klienty našeho domova

Vytvořeno: úterý 11. červen 2024 13:38

IMG 20240520 WA0003

Nákupy v obchodním centru Pivovar. Klienti si užívali možnosti nakoupit vše potřebné na jednom místě. Využili jsme nejrůznějších slev a akcí, takže se nám podařilo pořídit spoustu výhodných nákupů. Nechyběly ani příjemné přestávky na občerstvení.

Výlet do malebného městečka Česká Kamenice. Klienti obdivovali zdejší historické památky, jako je například barokní zámek nebo gotický kostel. Nejvíce je však zaujal znovu obnovený orloj, který býval v České Kamenici chloubou města. Po válce ale zchátral a pak úplně zmizel. Na původním místě, ve štítě domu v Nerudově ulici, ho teď Českokameničtí nechali obnovit.

Návštěva cukrárny Franz Josef se stává milou tradicí. Klienti si v příjemném prostředí této historické cukrárny pochutnali na vynikajících zákuscích a zmrzlině. Užívali si atmosféru podniku, který pamatuje mnoho dávných časů. Někteří z nich s nostalgií vzpomínali, že tuto oblíbenou cukrárnu navštěvovali již v dobách svého mládí. Nebyla opomenuta ani procházka do krásných zámeckých zahrad.

Na závěr měsíce jsme se vydali na procházku po Mariánské louce k nábřeží. Klienti s nadšením obdivovali rozkvetlou zeleň a vychutnávali si čerstvý jarní vzduch. Bylo patrné, jak je tato relaxační aktivita plní novou energií a spokojeností.

Tento měsíc jsme se zapojili do projektu - Přání od srdce. Projekt Psaní od srdce si klade za cíl přinášet radost a vzájemné propojení mezi seniory a ostatními generacemi. Často osamělí senioři mají mnoho životních zkušeností a zájmů, které by rádi sdíleli. Psaní dopisů umožňuje nejen navázat nové mezigenerační vztahy, ale také podat pomocnou ruku těm, kteří se cítí sociálně izolovaní.
Zapojili jsme se aktivně a zažádali o 52 dopisů, z nichž bylo doposud odesláno 27 - 10 pro muže a 17 pro ženy. Zvláště potěšující je, že se do psaní dobrovolně zapojilo 6 klientů z Domova pro seniory a Domova se zvláštním režimem.

Romana Kotalíková – úsek sociálně terapeutický, Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem (Kamenická ul.)

Služba byla podpořena Ústeckým krajem.

 

  logo decin     logo mpsv     logo uk     logo mzcr     logo sz     logo dalsi