& iPage Coupon
  • CSS DĚČÍN
    Potřebujete pomoc, jste v nouzové životní situaci? Nevíte si rady? Jsme profesionální tým zaměstnanců CSS a postaráme se o Vás nebo o Vaše blízké.
  • CSS DĚČÍN
    Azylový dům pro muže a matky s dětmi v Řecké 1216/19 Děčín VI. poskytuje ubytování a sociální poradenství matkám a otcům s nezletilými dětmi, těhotným ženám a mužům bez střechy nad hlavou.
  • CSS DĚČÍN
    PS se sídlem Krásnostudenecká 104a poskytuje služby terénní a ambulantní zaměřené na podporu klienta v domácím prostředí
  • CSS DĚČÍN
    DOZP se sídlem v ulici Krásnostudenecká 1525/30 (přechodně od 02/2021). Domov pro osoby se zdravotním postižením umožňuje dospělým lidem s mentálním postižením žít v bezbariérovém zařízení s malou kapacitou.
  • CSS DĚČÍN
    Děčínské doléčovací centrum – následná péče se sídlem ve Fügnerově 665/18 Děčín I je odborné pobytové a ambulantní zařízení v oblasti drogové problematiky.
  • CSS DĚČÍN
    Domov pro seniory na Kamenické 755/195 v Děčíně II poskytuje pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby.

Dubnové akce pro seniory

Vytvořeno: pondělí 20. květen 2024 13:48

IMG 20240410 WA0007

S jarním sluncem se probouzí i život v Domově pro seniory a Domově se zvláštním režimem. Díky teplotním výkyvům počasí se konečně otevřela venkovní terasa restaurace Výpřež, čímž se klientům naskytla vítaná možnost trávit čas venku a užívat si příjemné posezení v kolektivu. Vychlazené nápoje a zmrzlinové poháry v kombinaci s přátelskou atmosférou navozují ideální prostředí pro relaxaci a sdílení společných chvil.
Pro ty, kteří preferují individuální aktivity, jsou k dispozici výlety do města. Nedávno se skupinka klientek vydala do cukrárny Piknik, kde si vychutnaly lahodné zákusky a kávu s dechberoucím výhledem na Labe, Pastýřskou stěnu a děčínský zámek. Společné posezení v krásném prostředí se tak stalo nezapomenutelným zážitkem.
Půlka měsíce dubna se nesla ve znamení slavnostního předání dřevěné kapličky od dřevo sochaře Jaroslava Hambergera. Tato nová dominanta areálu Domova pro seniory a Domova se zvláštním režimem slouží jako klidné místo pro rozjímání a modlitby.
Důležitým momentem pro klienty bylo setkání s vedením Domova pro seniory a Domova se zvláštním režimem, které se koná jednou za půl roku. Během diskuze se probíralo plánované otevření Domova pro seniory Křešice. Klienti tak měli možnost vyjádřit svá přání a připomínky ohledně budoucího bydlení. Vedení Domova se zájmem naslouchalo a aktivně odpovídalo na dotazy.
Na závěr měsíce dubna se uskutečnilo společné grilování za doprovodu harmonikáře Ing. Ilji Fleischhanse. Klienti si pochutnávali na grilovaných buřtech, s nadšením sledovali živou hudbu a někteří se odhodlali i k tanci. Tato veselá událost ukázala, jak důležitou roli hraje společenská interakce a zábava pro duševní pohodu a vitalitu seniorů.

Romana Kotalíková – úsek sociálně terapeutický, Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem (Kamenická ul.)

Služba byla podpořena Ústeckým krajem.

  logo decin     logo mpsv     logo uk     logo mzcr     logo sz     logo dalsi